David Barros, co-owner and manager at Portus Calle, a Portuguese fine dining restaurant on Saint-Laurent, has an appreciation for details – table setting, prompt service, generous portions and attentive communication. While partner and Chef Helena Loureiro runs the kitchen, he and Denis Seara run the floor. “We focus on delivering something absolutely professional. I think that comes across in everything we do, and it appeals to our regulars. We have people come back three or four nights each week and celebrate their birthdays here because they know what they’re getting. Many of them are experienced professionals, and expect a certain quality to everything they’re served.”
That quality is assured not only by the friendly and cordial staff, but also by the openness and quality of the ingredients. ‘We leave our seafood rack open, and Chef Helena doesn’t hesitate to send something right back out the door if it doesn’t meet her standards.” The discriminating attitude of Chef Helena is not for want of callousness, but in sympathy with her customers. “We rather be caught jumping between suppliers and ingredients than have one that won’t satisfy our customers fully.”
4 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 |
Yesterday evening, my boyfriend and myself had gone out for a nice Friday dinner date. With that said, we were craving to have a nice Portuguese meal, therefore, we decided to go to Portus 360. Our evening started with a very beautiful view, however, the view was not enough of an experience due to the horrible service and food we received. Our waiter seemed as if he was not trained properly for this kind of restaurant. He was very lost, took forever to take our order and never came to refill ou
Menu dégustation mer-viande à 65$/pers. Plats banals, voir décevants, à quelques exceptions près. Service amateur et erratique. Le sommelier nous a amené des vins sans nous dire le prix qu'on a découvert - avec stupeur - au moment de l'addition seulement. Au final, une facture salée et une expérience gastronomique décevante que la vue spectaculaire ne compense pas. Je n'y retournerai pas et ne recommande pas. Il y a de bien meilleures tables à Montréal pour ce prix.
The food, the service and the wine were outstanding. Original tapas, grilled fish and an excellent selection of privately imported Portuguese wines. Deserts were also impressive. Take the tasting menu, it's worth it. Bonus: valet parking. Book ahead to be safe.
Cuisine excellente, produits frais, service impecable, belle ambiance, Je vous le recommande!
Une belle découverte sur St-Laurent! Entouré de plusieurs autres restos portugais plus "familial", ce resto-lounge se démarque par son côté branché et plus léché. Bon service, tapas savoureux, bonne carte des vins et ambiance lounge agréable.
Vos amis connaissent peut-être cette entreprise? Partagez cette page sur Facebook et découvrez ce qu'ils en pensent!
Anciennement Portus Calle, Portus 360 a célébré son ouverture le 18 avril 2016. La cheffe de renom Helena Loureiro est propriétaire de ce restaurant avec la plus belle vue sur Montréal grâce à une rotation de l’établissement de 360 degrés. Helena, pour moi, c’est festif et amoureux, et j’aime m’y retrouver pour prendre le temps avec des personnes que j’aime. J’ai un gros coup de coeur pour les calmars farcis au chorizo et la pieuvre qui est tout simplement sublime!
Lisez cette liste pratiqueUn autre des trois restaurants tenus par la chef Helena Loureiro. Ce sont les fruits de mer qui sont à l’honneur dans cet établissement. Laissez-vous tenter par les tapas (morue, sardine, saumon, pieuvre), la bouillabaisse, la morue salée, les sardines grillées et un beau choix de viande (surlonge, filet mignon de porc, flanc de porcelet, etc.) On y vend également des produits fins importés du Portugal.
Lisez cette liste pratiqueInstallé au cœur du quartier portugais de Montréal, dans un décor aux chaudes couleurs évoquant la Méditerranée, rehaussé de bois, de briques, de galets et de verre, Portus Calle se démarque par une ambiance conviviale et moderne. Un bar permet à douze convives de prendre part à une expérience gastronomique plus décontractée et pendant la saison estivale, les clients peuvent profiter d’une grande terrasse. Au menu, des spécialités comme l’arroz de marisco, la parilhada et une variété de tapas. La carte se compose à 95 % de vins d’importation privée. Il est possible de réserver pour des groupes.
Lisez cette liste pratique